Cultureel erfgoed in Stein | Stein. Stil genieten.

Cultureel erfgoed

in Stein

Het cultureel erfgoed in Stein is bijzonder te noemen. Ontdek kastelen, imposante kerken en kapellen, molens, greenspots, beschermd dorpsgezichten en andere monumenten met een kleurrijk verleden.

Ontdek de onontdekte pareltjes van Stein

Maasvallei 1568

Wie nu wandelt of fietst in het rustige RivierPark Maasvallei, kan zich nauwelijks voorstellen dat dit gebied een belangrijke rol heeft gespeeld aan de vooravond van de 80-jarige oorlog. In oktober 1568 stak Willem van Oranje bij Obbicht met zijn leger over de Maas. En twee edelen uit Stein, de gebroeders Diederik en Gijsbert van Bronckhorst-Batenburg, werden op 1 juni 1568 in Brussel onthoofd. In 2018 is dat 450 jaar geleden. Daarom vinden van maart tot en met oktober 2018 in Obbicht en Stein tal van activiteiten plaats in het kader van het Herdenkingsjaar 1568.

Meer over Maasvallei 1568

Het Maaskentjleed

Zing mee met het Steinders volkslied. Het 1e couplet gaat zo:

Gruetsch op wae v`r zin en waore
Hië te zeen dat deit os good
Ooze geis geit noats verlaore
Want hië struimt oos Maaskenjts blood

Routes in Stein

In en rondom Stein zijn vele mooie wandel- en fietsroutes. Zowel door de historische kernen, het prachtige buitengebied en grensoverschrijdend middels een veerpontje in RivierPark Maasvallei over de Maas naar België. Ontdek Stein en rust onderweg bij één van de vele gezellige horecagelegenheden met een natje en een droogje.

Routes in Stein

Brochures over Stein

Meer over Stein

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website