Te doen in Stein? | Evenementenagenda | Stein. Stil genieten.

Activiteiten en evenementen in Stein

Bekijk de film

Binnenkort in Stein

Maasvallei 1568

Wie nu wandelt of fietst in het rustige RivierPark Maasvallei, kan zich nauwelijks voorstellen dat dit gebied een belangrijke rol heeft gespeeld aan de vooravond van de 80-jarige oorlog. In oktober 1568 stak Willem van Oranje bij Obbicht met zijn leger over de Maas. En twee edelen uit Stein, de gebroeders Diederik en Gijsbert van Bronckhorst-Batenburg, werden op 1 juni 1568 in Brussel onthoofd. In 2018 is dat 450 jaar geleden. Daarom vinden van maart tot en met oktober 2018 in Obbicht en Stein tal van activiteiten plaats in het kader van het Herdenkingsjaar 1568.

activiteiten Maasvallei 1568

In Stein worden jaarlijks meerdere activiteiten en evenementen georganiseerd. Een aantal zijn unieke terugkerende events zoals Carnaval Mundial, Conincx pop, het Oogstdankfeest, Kerstmarkt Urmond, de jaarmarkten en het historisch Festival Vrijheid Urmond. Ook vindt aansluiting plaats bij landelijke evenementen zoals de nationale Museumweek, de nationale Molendagen, het nationale Kastelendag, het nationale Monumentenweekend en de nationale Archeologiedagen.

Gina van Mulken, Wethouder Gemeente Stein
Gina van Mulken, Wethouder Gemeente Stein Evenementen vergunning

Organiseer jij binnenkort een evenement, vraag dan bij de gemeente Stein naar informatie over evenementen vergunningen.

Gratis evenement aanmelden!

Wil jij dat jouw evenement ook in de evenementenlijst wordt opgenomen van VVV Zuid-Limburg? Meld dan hier direct gratis jouw evenement aan. Op zoek naar extra promotie mogelijkheden voor jouw evenement? Bekijk dan hier de promotie pakketten van VVV Zuid-Limburg.

Meer over Stein

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website